Istock 1153420864

Miljø, bærekraft og økologi

Quote Bottle

Verdivalg for miljø

Godt naboskap, bærekraft og økologiske produkter

Eventyret på Fedje startet med en god idé og rause doser deilig galskap. Verdivalg og bærekraft kom på agendaen med en gang, og vi var aldri i tvil. Vi ville satse økologisk og utvikle et destilleri vi er stolte av å representere.

Dette er like selvsagt for oss som det er uunngåelig for tiden vi lever i – vi skal alltid velge bærekraftig og vi skal tenke konsekvenser for natur og miljø. 

Verdivalg og bærekraft handler også om godt naboskap og kultur og sosialt ansvar på de arenaene vi jobber.

Vi er ferske, og vi vil heller gjøre enn å snakke. Derfor trenger vi tid til å gi verdivalgene godt fotfeste.

Natur3

Våre produkter

100% økologisk. Og det firer vi ikke på!

Debio

Nine Sisters Ocean Gin og alle produkter som kommer fra Feddie Distillery skal være økologisk sertifisert av Debio. Nine Sisters er bølgene, Feddies heltinner er hav og natur. Det skulle bare mangle!

Miljøperspektivet av vår økologiske beslutning er åpenbar. Og for oss er det like åpenbart at rene, økologiske råvarer gjør noe med kvaliteten og smaken på produktene. Det føles rett og slett bedre å drikke en cocktail av rene råvarer.

Per september 2023 er vi fortsatt alene om å tilby norsk økologisk gin. Vi håper flere kommer etter.

Nine Sisters Ocean Gin
Natur2

Våre spor

Vi skal trå så varsomt vi bare kan

Vi vil jobbe for Miljøfyrtårn-status. Og aller først feier vi for vår egen destilleridør. Vi vil gjennomgå alt vi gjør for å redusere, spare, gjenvinne, gjenbruke. Vi er i støpeskjeen med vår bærekraftstatus og ditto planer og action, og vi har som langhårete mål å levere miljørapport for vår virksomhet. Vi er ikke der riktig ennå – vi må få tid til å lære, snuble, reise oss og prøve videre. Vi skal feire hvert eneste grønne, lille fremskritt.

Vi skal gjennomgå hele livssyklusen, fra korn via destillering og helt frem til drinken din i glasset. Det handler om alt vi kan påvirke ved å velge riktige samarbeidspartnere. Det betyr at vi stiller krav til leverandører, logistikk og transport og alt som skal til for å få Nine Sisters produkter fra korn og destillat på Fedje – til din cocktail, på en bar eller hjemme hos deg.

Vil du se hvordan vi jobber på nært hold?