Tessa Fyr

Menneskene

Vi har fått med oss de flinkeste folka på team Feddie. De med nerdete dyp whiskykunnskap, lidenskap for utforsking av smak og skarp nese for godt håndverk. Og alt dette er spunnet rundt stort mot, høye ambisjoner og mye moro. Her presenterer vi kjernen av Feddie Distillery.

Martin Hallberg

Administrerende direktør

Martin Hallberg

Martin har hatt ledende roller i restaurantbransjen og for internasjonale produsenter og alkoholdistributører i over 20 år, og de siste årene som operativ sjef i Norges største håndverksdestilleri. Han har dermed et unikt 360 graders perspektiv på dynamikken i brennevinsbransjen. Det gjør ham i tillegg skarpskodd på å håndtere endring.  

Martin inspirerer! Hans lederstil skaper energi og rom for utvikling og spesialisering i hele virksomheten vår. Det motiverer. Martin er god på å få mennesker til å jobbe smidig sammen med stort engasjement, som ett team. Og med Team Feddie vil han sette Feddie Ocean Distillery på verdenskartet.     

Martin Tønder Smith

Salgsjef og produktutvikler

Martin Tønder Smith

Martin kommer fra Vinmonopolet hvor han har vært senior produktsjef for øl og sprit, kategorier som har hatt en rivende utvikling de senere årene.  Martin har vært med på å bygge opp markedet for håndverksbrennevin fra inn- og utland, bl.a. for japansk whisky i en tiårsperiode fra 2006.  

Øya vår er kjent for Martin. Han har tilbrakt alle sine somre på Njøta, en av øyene innenfor Fedje. Mannen er evig nysgjerrig på å utforske akkurat hva som gjør skikkelig bra brennevin til skikkelig bra brennevin. Tvil til side, det må skikkelig bra folk til. Og et sted av kreativ kraft som inspirerer til å tenke stort! Som Fedje! 

Andreas Hagen

Destillerisjef

Andreas Hagen

Andreas tok med seg hele familien og flyttet til Fedje vinteren 2022. Han er vår erfarne destillerisjef. Andreas har tidligere jobbet som driftsleder i Norengros, Gustav Pedersen i Kristiansand. Han har jobbet som logistikkleder i Sørlandschips og senest som en del av administrasjonen i Det Norske Brenneri, der han hadde logistikk, innkjøp og kvalitet som spesialfelt.

Andreas er en sindig sørlending som liker en analytisk tilnærming til reflekterte beslutninger. Når han ikke jobber er han helst ute i naturen, og gjerne med en fiskestang og bikkja Bertil.

Vicky Muir-Taylor

Head Distiller

Vicky Muir-Taylor

Vicky er spesialist på produksjon av whisky og har lang erfaring både som destillatør og brygger hos anerkjente produsenter i Skottland. Hun kommer senest fra Port of Leith Distillery i Edinburgh og rollen som ”head of yeast and fermentation”. Hun flyttet til Fedje i juni 2022 og er vår head distiller som skal være med og sette norsk whisky på det internasjonale kartet. Vicky ser allerede mange muligheter for å utvikle karakteristika som gjør vår whisky spesiell. Fedje er jo «in the middle of nowhere», tenkte Vicky da Martin Hallberg og Martin Tønder Smith presenterte jobbmuligheten i Feddie.  Men så var det ikke så langt likevel, og nå nyter hun øyas natur, vennlige folk og kolleger. Og når hun ikke jobber spiller hun gjerne trommer eller går på metal-konsert eller fyker rundt på et skateboard.

Therese Storebø Østervold

Gin-destillatør

Therese Storebø Østervold

Vår «Tessa» er forelsket i naturen, og den utforskes så fort sjansen byr seg. Hun elsker perspektivet fra kajakken, til havs som i elvestryk. I årene som bartender var konkurranseinstinktet sterkt, Tessa kastet seg uredd over utfordringene. Hard jobbing tok henne rundt i verden. I møte med spennende  ledere, tenker og kreative  mennesker  med kunnskap  og ideer lærte hun håndverket og smakenes kunster.  Og med denne erfaringen  i bagasjen, og store doser relevant kunnskap i hodet ble Tessa fortapt i Fedje og i Feddie Distillery. Nå lager hun vår gin.

Jan Groth

Whisky-ekspert

Jan Groth

Jan Groth er en internasjonalt anerkjent whiskyekspert og en del av Feddie's kompetente whiskyteam.

Jan er en kilde til innsikt og visdom fra whisky-kultur og tradisjoner. Jan etablerte The World Whisky Forum og sitter i det prestisjetunge Advisory Panel i Skottland. Og når han ikke har nesa langt nede i et godt glass whisky, så skriver han bøker. Om whisky og mat, så klart.

Ragnhild Hagen

Leder for besøkssenteret

Ragnhild Hagen

Ragnhild har lang erfaring fra detaljhandel og var i sin tid med på å bygge opp Kitch`n kjeden, med fysiske butikker fra Kirkenes i nord til Mandal i sør. Hun hadde ansvar for å lære opp nye ledere og jobbet med utvikling, kursvirksomhet, personalutvikling, opplæring og systemer. Ragnhild liker system og struktur. Hun elsker å fortelle gode historier og gi mennesker opplevelser, slik en rundtur på destilleriet skal være. Hun byr på seg selv og på Feddies fortelling om destinasjonen, kvinnelig eierskap og brennevin.

På hjemmefronten elsker Ragnhild å eksperimentere med smaker, og aller helst med ferske råvarer fra havet. Hun elsker sitt nye liv anno 2022, nær naturkreftene og alt hva øylivet byr på.  

Sissel Berven

Økonomisjef

Sissel Berven

Sissel bor i Bergen med familie på fem pluss en hund. Sissel har reist til Fedje hele livet, moren kommer derfra og både morfar og oldefar var fiskere mens mormor jobbet på fabrikken. Hun har et hjerte for gründervirksomhet. Dermed ble Fedje og Feddie perfekt jobbkombinasjon. Sissel elsker friluftsliv, fjellturer og familielivet med musikermann og tre barn. Hun er også med å drifte Evans jazzklubb i Bergen.

Sissel er utdannet siviløkonom fra NHH og har jobbet siden 2003. Sissel har lang erfaring fra økonomistyring og økonomiledelse, men har også jobbet mye med markedsarbeid, publikumskonsepter, og strategisk planlegging. 

Siri Pettersen

Prosjektleder

Siri Pettersen

Siri er prosjektleder på eiendom og jobber med utvikling av destinasjonen Fedje. Hennes sterkeste drivkraft er å være med på samfunnsoppdraget vårt med å gi Fedje et nytt livsgrunnlag og snu fraflytning til befolkningsvekst. Hun har utdannet seg gjennom hele karrieren i offentlig administrasjon, ledelse og organisasjonspsykologi. Etter seks år som underdirektør i Bergen fengsel, men hun ble løslatt på prøve fra kriminalomsorgen i 2008. Da fulgte tolv år som rådmann i kommunene Suldal og Øygarden. Dermed er vi godt skodd på mye av det som skal til for å skape vekst og realisere utvikling og nye muligheter på i en kommune som Fedje. Siri bor på Fedje og elsker øyas hav, vær, lynne og muligheter for å fiske svære torsker. Dessuten synger hun i kor og Siri har en tydelig stemme som bærer langt, og som vi gjerne lytter til. Hun er et arbeidsjern som elsker utfordringer og en leder med stort hjerte for alle på teamet.  

Feddie's styre

Annette Malm Justad

Over 25 års erfaring fra prosessindustri og shipping, inkl. Norsk Hydro og Yara.

Hun har betydelig erfaring som styreleder og styremedlem i både børsnoterte, offentlige og private selskaper. Hun er sivilingeniør og har en master i teknologiledelse. Og når hun ikke jobber like Annette best å være ved sjøen eller på fjellet med venner og familie

Styreleder

Anne Koppang

Restaurant-gründer med 35 års erfaring fra bransjen.

Sammen med to venninner startet Anne Druen på Aker Brygge i  1986, nå kjent som restaurant Asia. I  2006 etablerte de tre det italienske restaurantnettverket Olivia, og bistroen Frenchie som åpnet dørene i august 2020. Anne er også medeier i den anerkjente gullsmedkjeden David-Andersen. Anne er siviløkonom og utdannet sommelier. Hun har også erfaring og god kunnskap om bransjen for øl, vin og sprit.

Grunnlegger og styremedlem

Terese Bisgaard

Terese kommer fra stillingen som Global Commercial Strategy & Transformation Director i Diageo, verdens største multinasjonale øl-, vin-, og brennevinsselskap. I Diageo jobbet hun med store markeder på flere kontinenter. Terese har en master i internasjonal business og dyp kunnskap om brennevinsbransjen

Styremedlem