Tessa Fyr

Menneskene

Vi har fått med oss de flinkeste folka på team Feddie. De med nerdete dyp whiskykunnskap, lidenskap for utforsking av smak og skarp nese for godt håndverk. Og alt dette er spunnet rundt stort mot, høye ambisjoner og mye moro. Her presenterer vi kjernen av Feddie Distillery.

Craig Brownhill
Quote Miles

Vår kunnskapsrike, ambisiøse whisky-destillatør

Craig Brownhill

Som nyutdannet astrofysiker innså Craig at hans egentlige ledestjerne var whisky. Dermed tok han en master i «Brewing and Distilling». Som president i «Water of Life Society ved University  of Edinburgh» arrangerte han ukentlige smakinger for inntil 100 gjester, gjennom mange år. Craig kom fra Skottland til oss i 2019, og nå bor han  på Fedje med sin kjæreste Iona, bikkja og trombonen. Mannen elsker Iona, jazz, naturen, havet og drømmen om å lage verdens beste whisky.

Therese Storebø Østervold
Quote Crazy

Vår fryktløse, utforskende gin-destillatør

Therese Storebø Østervold

Vår «Tessa» er forelsket i naturen, og den utforskes så fort sjansen byr seg. Hun elsker perspektivet fra kajakken, til havs som i elvestryk. I årene som bartender var konkurranseinstinktet sterkt, Tessa kastet seg uredd over utfordringene. Hard jobbing tok henne rundt i verden. I møte med spennende  ledere, tenker og kreative  mennesker  med kunnskap  og ideer lærte hun håndverket og smakenes kunster.  Og med denne erfaringen  i bagasjen, og store doser relevant kunnskap i hodet ble Tessa fortapt i Fedje og i Feddie Distillery. Nå lager hun vår gin.

Jan Groth
Quote Place

Vår erfarne, tålmodige whisky-ekspert

Jan Groth

Jan er vår whisky-mann. Han er vår kilde til innsikt og visdom fra whisky-kultur og tradisjoner. Og han er vår fagmann, rådgiver og hele teamets mentor. Jan etablerte The World Whisky Forum og sitter i det prestisjetunge Advisory Panel i Skottland. Og når han ikke har nesa langt nede i et godt glass whisky, så skriver han bøker. Om whisky og mat, så klart. Han bor nå i Stockholm, men hvem vet...

Feddie's styre

Camilla Helena Andersson

Over 25 års erfaring som seriegründer, investor og «Business Angel».

Kunnskap som spenner vidt, Camilla har dyp innsikt i media- og teknologi-industrien, finans og eiendom og fra de siste par årene, i FinTech. For fire år siden var hun den første som tilbød «equity crowdfunding» i Norge gjennom SparkUp. Camilla har lang erfaring som leder, styremedlem, mentor, konsulent og rådgiver.

Styreleder

Anne Koppang

Restaurant-gründer med 35 års erfaring fra bransjen.

Sammen med to venninner startet Anne Druen på Aker Brygge i  1986, nå kjent som restaurant Asia. I  2006 etablerte de tre det italienske restaurantnettverket Olivia, og bistroen Frenchie som åpnet dørene i august 2020. Anne er også medeier i den anerkjente gullsmedkjeden David-Andersen. Anne er siviløkonom og utdannet sommelier. Hun har også erfaring og god kunnskap om bransjen for øl, vin og sprit.

Grunnlegger

Anne Gro Gulla

Anne Gro er en internasjonalt erfaren markedsfører.

Anne Gro har jobbet for selskaper som Unilever, Coca Cola, McCann, London  Business  School, Telenor og Telia. Hun er siviløkonom og marketing-konsulent med lidenskap for undervisning  og foredragsvirksomhet, og hun er med-gründer i et start-up-selskap. Anne Gro har utgitt skjønnlitteratur og er i tillegg ivrig fotograf. Hun har bodd i Tyskland, Sverige og Texas og bor nå i Oslo.

Styremedlem