Dorys2

Bli andelseier i våre beste fat!

Gå til bestilling

For å lage skikkelig bra whisky trenger vi en skikkelig god brygger og destillatør. I tillegg må vi ha fat av høy kvalitet og med riktig størrelse. Vår whisky blir aller best når den modnes på bourbon barrels på 200 liter, samt gamle vinfat (primært sherry) på 250 og 500 liter.

Følg whiskydrømmen

Vi ønsker å gi privatpersoner muligheten til å reservere andeler i våre whiskyfat. Derfor åpner vi nå for muligheten til å kjøpe andeler av hele whiskytønner. Det er selvfølgelig mulig å kjøpe flere andeler samtidig, også i ulike fat.

Tilgjengelige fattyper

Whisky modnet på bourbonfat har vanligvis aromaer av vanilje, kjeks og tropisk frukt

Whisky modnet på sherryfat har vanligvis aromaer av tørket frukt, nøtter og krydder

Whisky modnet på fat tidligere brukt av whiskydestillerier på Islay har vanligvis  duft og smak av vanilje, kjeks og røyk. 

Dorys

Slik foregår det

En andel gir deg en fremtidig rettighet til kjøp av whisky fra fatet du har reservert andel i. Som andelseier mottar du informasjon om fatets utvikling

1. Du reserverer andel i fat

 • x-bourbon Heaven Hill og Woodford (ca. 200 liter)
  Reservasjonsgebyr/andel: kr 2790
 • x-sherry Oloroso (ca. 250 liter)
  Reservasjonsgebyr/andel kr 3290
 • x-sherry Pedro Ximenes (ca. 250 liter)
  Reservasjonsgebyr/andel kr 3450
 • x-islay Quarter Cask (125 liter, kun ett fat)
  Reservasjonsgebyr/andel kr 3690

2. Velg antall andeler

En andel = 1 kasse/6 flasker á 70 cl

3. Modning og lagring

Rundt fem år etter at fatet er fylt, sjekker vi om det er modent for tapping på flaske. Standard modningsperiode er 5 år på vårt fatlager på Fedje

Vi holder deg oppdatert om fatets utvikling og inviterer deg til omvisning på destilleriet og smaking av ditt andelsfat.

4. Tapping

Ved tapping reduseres alkoholstyrken til 50 volumprosent

5. Bestilling

Vi sender deg informasjon i god til før flaskene er klare for bestilling. Bestilling skjer gjennom Vinmonopolet. Salgspris vil være rundt kr 650 per flaske. Vi tar forbehold om endringer i alkoholavgift og frakt. Whisky fra andelsfatet er kun tilgjengelig for de som reserverer andeler. 

Dorys

Tapping på flasker

Fatfylling gjøres to ganger i året, vår og høst. Når flaskene er tappet, kan disse bestilles som spesialbestilling ved ditt lokale vinmonopol. Vi vil kommunisere når dette kan skje i god tid.

Prisen på de ferdig tappede flaskene kan variere. Årsakene er at en stor del av salgsprisen på brennevin i Norge er avgifter som endrer seg fra år til år, og at frakt tilkommer. Fraktkostnad vil variere med hvor i landet flaskene sendes. Estimert salgspris på Vinmonopolet er kr 650 per flaske.