147416878 1417875328550532 3793546345740430557 N

Norsk gin på hyllene

Vinmonopolet skal nå pålegges å tilby lokale drikkevarer på hyllene, sier et nytt stortingsflertall, og det skaper jubel blant både forbrukere, destillerier og bryggerier over hele landet.

14. februar 2021

- Dette vil styrke norsk gin, akevitt og whisky som representanter for en kvalitetsbevisst kultur for godt drikke, sier gin-destillatør ved Feddie Destillery Therese Storebø Østervold. 

For nye, små og norske destillerier har det vært vanskelig å komme gjennom Vinmonopolets nåløye, noe som er spesielt viktig nå som bar- og restaurantmarkedet nær sagt er lukket ned. Når det i tillegg ikke er lov å markedsføre alkohol, blir det veldig vanskelig å overleve som et lokalt destilleri, men det nye flertallet gir håp. 

- Destillerier i Norge vil forhåpentligvis tiltrekke seg flere kunder som ønsker å støtte produksjon av norsk gin. Kanskje pandemien har vekket en sterkere «heia norsk gin»-holdning, som sikrer et levende miljø for gin i Norge og som fokuserer på produktkvalitet, sier Therese.

Større utvalg – Større interesse

Stortingsflertallet er en seier for små lokale kvalitetsprodusenter som ønsker å levere norsk alkohol av høy internasjonal klasse. Utvalget av lokalprodusert gin og whisky fra Norge har aldri vært større og dette reflekteres også i interessen blant nordmenn, noe påbudet kun vil bidra positivt til. 

For Feddie Destillery betyr dette blant annet at det nå er mulig å konkurrere med de store kjente merkene i et marked der markedsføring ikke er lov. Gin-entusiaster får endelig muligheten til å velge lokalt og lokale destillerier får lettere tilgang til en markedsplass de fortjener.

- Gin-drikkere er mer kvalitetsbevisst enn før, men også mer nysgjerrige og mange prøver forskjellige merker. Det gjør norsk gin mer attraktivt, sier Therese Storebø Østervold

Reglene som nå pålegges Vinmonopolet er allerede på plass i Sverige. Der får produsenter innenfor 200 kilometer fra Systembolaget plass på salgshyllene. 

dagbladet-nyheter-spritjubel